Mijn praktijk

Hevige menstruaties, stemmingswisselingen, vermoeidheid, darmproblemen.. en ook nog endometriose. Ik weet hoe je je voelt en hoe het is om compleet uit balans te zijn. Mijn eigen jarenlange zoektocht heeft mij gebracht waar ik nu ben. 100% klachtenvrij? Niet altijd. Echter weet ik wat mijn lichaam nodig heeft, wat mijn valkuilen zijn en ik heb echt geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Dit is zo belangrijk en waardevol. Dit gun ik jou ook. 

Of je nou last hebt van jouw endometriose, menstruatieklachten, moodswings, darmklachten of enorm veel stress hebt; ik ben er voor je! En samen gaan we op zoek naar een leefstijl met minder klachten, meer energie, kennis over jouw lichaam en rust. Zie jezelf echt als het allerbelangrijkste project waar je aan kunt werken.

Ik houd niet van het woord diëten en geloof ook niet dat dit een duurzame oplossing is voor dit soort klachten. Vaak houden mensen dit ook niet vol. Het is van belang dat je jouw lichaam begrijpt en leert waar jij écht behoefte aan hebt. Alleen zo zul je een duurzame, gezonde leefstijl kunnen creëren die bij jou past.

Mijn kennis haal ik uit de orthomoleculaire en natuurvoedingsleer maar heb ook een grote fascinatie voor de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda. Ik geloof dat we nooit uitgeleerd zijn dus ik zal mezelf blijven bijscholen en verdiepen. Echter heeft ‘the school of life’, het leven zelf dus, mij ook enorm veel geleerd, en nog.

Misschien baal je enorm van jouw lichaam, voel je alleen maar afschuw en woede en lijkt het alsof ze jou in de steek laat. Dat is goed te begrijpen. Het is niet niks om met talloze klachten de dagen door te moeten komen en je verloren te voelen. Maar wat voel je als ik zeg dat al deze klachten juist een soort waarschuwingen zijn van jouw lichaam dat er iets uit balans is? Wat als jouw lichaam juist altijd aan het strijden is vóór jou? Op zoek is naar balans en genezing? Echter heeft het wel de juiste tools nodig om deze processen soepeler te laten verlopen. En daar hebben we voor een groot deel invloed op.

Klachten ontstaan niet van de 1 op andere dag. Het is vaak een proces van maanden en zelfs jaren. Een combinatie van genetica maar ook zeker epigenetica; omgevingsfactoren. Want hoe je eet, drinkt, beweegt, verteert, poept, plast, ontstresst (of juist niet), verwerkt, nadenkt.. het heeft allemaal invloed op veel processen in ons lichaam. 

Heb je jezelf dan ziek gemaakt? Nee. En dit moet je jezelf ook absoluut niet wijsmaken. Je kunt niet weten wat je niet weet en helaas zit dit leven vol met gebeurtenissen waar we geen invloed op hebben. Leg dat schuldgevoel maar naast je neer; maar wees wel nieuwsgierig naar jouw lichaam. Waar komen jouw klachten vandaan? Hoe eet je, drink je, verwerk je? Waar word je blij van en waarvan absoluut niet? Het is enerzijds confronterend maar ook fantastisch om hiermee aan de slag te gaan. Laten we ervoor gaan.
Je verdient het!

Zo kan ik jou helpen:

1 op 1 traject - 8 of 20 weken

1:1 Endometriose-traject

Je hebt endometriose en je wil jouw lichaam graag op een natuurlijke manier ondersteunen. Ik help je graag op het gebied van leefstijl, voeding en ik ben jouw luisterend oor. Samen gaan we op zoek naar een leefstijl die bij jou past en die zorgt voor veel meer rust in jouw hoofd en lichaam én minder klachten.

groepstraject - 12 weken

Endometriose-groepstraject

Samen met 7 andere lotgenoten gaan je aan de slag met voeding, leefstijl, stress, hormonen en mindset. Om de 3 weken hebben we een online groepscall voor al jouw vragen, ervaringen en tijd om te sparren. In de tussentijd krijg je toegang tot een online omgeving met modules over voeding, leefstijl en endometriose.

workshop op locatie

Endometriose | Lunch & Learn

Een aantal keer per jaar organiseer ik speciaal voor vrouwen met endometriose een workshop dag. Samen met lotgenoten gaan we aan de slag met verschillende thema’s zoals; voeding, stress, hormonen, leefstijl, de spijsvertering en supplementen. Er is volop ruimte om jouw ervaringen te delen en je wordt goed verzorgd. Samen zijn we sterker!

1 op 1 traject - 8 of 20 weken

1:1 Hormoon-traject

Je hebt elke maand enorme last van hormonale klachten zoals PMS, hevige menstruaties, mood swings, vermoeidheid, darmklachten en je hebt heel weinig energie. Mega frustrerend. Het kan écht anders. Dit traject is speciaal voor jou als jij jouw lichaam (en cyclus!) wil leren kennen en weer wil bruisen van de energie!

'Zie jezelf als het allerbelangrijkste project waar je aan kunt werken.'

Over mij

Mijn zoektocht

‘Ik was dertien jaar toen mijn leven op zijn kop kwam te staan; mijn moeder overleed aan kanker. Lichamelijke en mentale klachten stapelden zich al snel op: van heftige menstruaties, vaak buikpijn en voedselintoleranties tot vermoeidheid en depressieve gevoelens. Ondanks betere perioden met huisartsen en psychologen bleven er nog steeds te veel klachten over; Ik bleek, na jarenlang zoeken, ernstige endometriose te hebben…’

Vragen? Stel ze gerust!