Voeding & leefstijl coaching bij endometriose

Endometriose traject

Endometriose is een heftige ziekte die voor komt bij 1 op de 10 vrouwen (hoogstwaarschijnlijk 1 op de 8). Daar ben ik er ook 1 van. Ik weet dus enorm goed hoe je je voelt, waar je tegenaan loopt en hoe eenzaam het soms kan zijn. Endometriose is een complex ziektebeeld met veel verschillende klachten. Naast een medisch traject is het ook belangrijk om aan de slag te gaan met voeding en leefstijl. Dit kan jouw kwaliteit van leven met endometriose enorm verbeteren! Daarnaast komen niet perse altijd alle klachten direct door de endometriose zelf, maar kunnen jouw endo-symptomen wel verergeren. 

Samen gaan we op zoek naar een ondersteunende en gezondere leefstijl die bij jou en jouw doelen past.
We gaan jouw eigen endo-toolkit maken. Deze aspecten komen aan bod: voeding, leefstijl, stress, menstruatie/hormonen, supplementen, recepten en de spijsvertering. Ook denk ik graag met je mee over jouw medische traject!

Dit traject is speciaal voor jou;

Het Endometriose-traject (deep-dive of intensief) is speciaal voor jou als je jouw leven met endometriose op een natuurlijke manier wil ondersteunen, klachten wil verminderen én meer wil leren over jouw lichaam. Je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan en staat open voor verandering. Dít is waar we voor gaan:

☼ Vermindering van jouw klachten op een natuurlijke manier
☼ Leren hoe je voeding vóór je kunt laten werken
☼ Energieker de dagen door komen
☼ Rustigere darmen en beter ontlastingspatroon
☼ Beter slapen
☼ Veel meer begrijpen over jouw lichaam, signalen en behoeften
☼ Leren hoe te leven volgens jouw cyclus en hoe deze te ondersteunen per fase
☼ Meer vertrouwen in jezelf en jouw lichaam
☼ De regie over jouw leven met endometriose weer terugkrijgen
☼ Meer vertrouwen tegenover een arts (gesprekstechnieken en goede voorbereiding)

Is dit herkenbaar voor je?

Deze klachten zie ik het vaakste terug in mijn praktijk. Is dit herkenbaar voor je? Ik werk graag met je samen!

☼ Hevige en pijnlijke menstruaties
☼ Je hebt last van darmklachten / buikpijn / obstipatie en/of diarree
☼ Slaapproblemen
☼ Veel stress 
☼ Weinig energie / vermoeidheid
☼ Je weet niet meer wat je wél moet eten
☼ De diagnose overspoelt je
☼ Je hebt moeite met zelfliefde, nee zeggen en jouw grenzen aangeven
☼ Je wil de regie weer terugkrijgen over jouw leven
☼ Je wil meer leren over endometriose en jouw lichaam

“Onthoud goed: jij bént niet jouw diagnose.
Het is tijd om de regie over jouw leven weer terug te pakken.”

Endometriose-traject intensief + online cursus

Het Endometriose Traject Intensief + online cursus past perfect bij jou als je op zoek bent naar een langdurige samenwerking om jouw endometriose klachten te verminderen. Je hebt de diagnose endometriose gekregen (of een vermoeden) en je weet niet waar te beginnen. Je wil veel meer leren over jouw lichaam, gezonder leven, klachten verminderen en je hebt iemand nodig die naast je staat waarmee je kunt sparren. We gaan aan de slag met voeding, leefstijl en eventueel suppletie om jouw gezondheid te optimaliseren en klachten te verminderen. Tijdens dit traject krijg je ook toegang tot mijn exclusieve app en online cursus ‘Krachtig met Endo’ met 13 modules. Het Endometriose Traject Intensief  kun je uitbreiden met o.a. een darm microbioom onderzoek als je veel darmklachten hebt. Deze vind je onderaan.

Dit pakket is inclusief:

☼ Intensieve 1 op 1 begeleiding op het gebied van endometriose & voeding, beweging, slaap, spijsvertering, menstruatie, stress & mindset

☼ Toegang tot online cursus ‘Krachtig met Endo’ + app: Met extra tips en 13 waardevolle modules over endometriose, spijsvertering, stress, voeding en de menstruatie. Zo blijf je gemotiveerd én leer je nog meer over jouw lichaam!

☼ Uitgebreide vragenlijst via de mail 

☼ Intakegesprek (60-75 min) face to face in Arnhem 

☼ 6 online vervolgconsulten 45-60 minuten

☼ Persoonlijke voedingsadviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke leefstijl adviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke supplementen adviezen met uitleg

☼ Jouw eigen e-guides met:
-Alle persoonlijke adviezen + plan van aanpak
-Gezonde recepten
-Boodschappenlijstje
-Invulschema’s
-Handige tips, tricks & oefeningen

☼ Onbeperkt vragen stellen en jouw hart luchten via de app gedurende het traject 

☼ Sparren over jouw medische traject 

☼ Een luisterend oor + mijn eigen ervaringen, lessen, tips & tricks en persoonlijke aandacht

☼ Dit traject kun je desgewenst verlengen met steeds een maand

€1199 

(inclusief btw)

*Mag in 1 keer of in 3 termijnen van €417,-
Exclusief kosten supplementen.

Bovenstaande + Ontlastingsonderzoek

☼ Ontlastingsonderzoek darm basisscreening (microbioom, spijsvertering, ontstekingen, schimmels, bacterien) & 1 extra consult

€1499 

(inclusief btw)
*Mag in 1 keer of in 3 termijnen van €517,-
Exclusief kosten supplementen.

 

Endometriose Deep Dive

De Endometriose Deep Dive past perfect bij jou als je zelf al best wel wat weet over voeding / hormonen / endometriose maar wel een duwtje in de rug kan gebruiken. Kort maar krachtig. Ik kijk met je mee naar voeding, leefstijl en eventueel suppletie om jouw gezondheid te optimaliseren en klachten te verminderen. Ook spar ik graag met je over jouw medische traject. Het traject kun je uitbreiden met verschillende onderzoeken. Deze vind je onderaan.

☼ Een diepe duik in de wereld van endometriose & voeding, beweging, slaap, spijsvertering, menstruatie, stress & mindset

☼ Uitgebreide vragenlijst via de mail 

☼ Intakegesprek (60-75 min) face to face in Arnhem 

☼ 2 online vervolgconsulten 60 minuten

☼ 1 online laatste update consult 30 minuten

☼ Persoonlijke voedingsadviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke leefstijl adviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke supplementen adviezen met uitleg

☼ Jouw eigen e-guides met:
-Alle persoonlijke adviezen + plan van aanpak
-Gezonde recepten
-Boodschappenlijstje
-Invulschema’s
-Handige tips, tricks & oefeningen

☼ Onbeperkt vragen stellen en jouw hart luchten via de app gedurende het traject 

☼ Sparren over jouw medische traject

☼ Een luisterend oor + mijn eigen ervaringen, lessen,
tips & tricks en persoonlijke aandacht

€599

(inclusief btw)
*Mag in 1 keer of in 2 termijnen van €305,-
Exclusief kosten supplementen.

Exclusief kosten supplementen.

Hoe verloopt een endometriose-traject?

Intake

Het traject begint met een uitgebreide vragenlijst via de mail. Deze krijg je als jouw aanvraag bevestigd is. Tijdens het 1:1 Intakegesprek (in Arnhem) bespreken we al jouw klachten, vragen en doelen en krijg je alvast basis-adviezen. Niets is voor mij taboe; je hoeft je nergens voor te schamen. Het intensieve traject is met ontlastingsonderzoek (thuis).

Persoonlijk plan

Na het intakegesprek stel ik een persoonlijk plan voor jou samen. Het eerste deel krijg je na ongeveer 2 weken via de mail. Hierin staan persoonlijke adviezen op het gebied van voeding & leefstijl. Na elk vervolgconsult krijg je een aanvulling. We bouwen alles stap voor stap op zodat het niet overweldigend is voor je.

Leren

In de tussentijd krijg je toegang tot de online cursus Krachtig met Endo (alleen bij het intensieve traject) waar ik aan de hand van video’s, tekst en oefeningen in ga op diverse thema’s. Zo leer je steeds meer over jouw lichaam, hoe je deze kunt ondersteunen en mag je mij al jouw vragen stellen via de chat in de tussentijd.

Vervolgconsulten

Tijdens de online vervolgconsulten (elke 4 a 5 weken) bespreken we jouw plan, hoe het de weken ervoor is gegaan, al jouw vragen die je hebt verzameld en waar je tegenaan loopt. Zo nodig schaven we het plan een beetje bij, voegen we dingen toe en nemen we eventueel een labtest af. 

Na dit traject..

Weet jij een stuk meer over jouw lichaam, welke voeding bij jou past, zijn veel klachten hopelijk verminderd en kun je met alle adviezen en opgedane kennis zelf vooruit. Jouw endo-toolkit is klaar; een persoonlijk plan waar jij altijd op terug kunt vallen. Dat geeft rust en kracht!

Boek een gratis kennismakingsgesprek

In een gratis online gesprek van ongeveer 30 minuten bespreken we jouw hulpvragen en kijken we of ik jou verder kan helpen (tijdens dit gesprek geef ik geen voeding/leefstijl adviezen en het is geen manier om gratis advies te krijgen). Je bent hierna uiteraard niets verplicht. Je mag ook jouw vragen stellen via het contactformulier.

Gun jezelf het allerbeste

Leven met endometriose kan een enorme uitdaging zijn. Ik weet het. Er komt ook gewoon ontzettend veel bij kijken. Meer dan de gemiddelde arts of therapeut écht beseft. Het is voor velen een enorme zoektocht om een manier te vinden om met de ziekte om te gaan en de balans weer terug te vinden. Misschien ben je al eens geopereerd (misschien zelfs wel vaker), slik je de pil en bepaalt de endometriose nog steeds een groot deel van jouw leven. Dat is erg zwaar.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn 1 geheel en bestaan niet uit losse compartimenten. Het is dus ook absoluut niet gek dat jij, naast de pijnklachten en spijsverteringsproblemen, ook last hebt van bijvoorbeeld paniek, angst en stressklachten door jouw endometriose.

Endometriose zelf is een grote stressfactor voor het lichaam waar het tegen moet ‘vechten’. Dit is niet niks. Echter kunnen overige stressfactoren of disbalansen in de spijsvertering de pijn en klachten ook weer verergeren. Stressmanagement is dan ook 1 van de belangrijkste pijlers bij endometriose. Maar dit is een breed begrip. Een slechte vertering, ongezonde voeding, weinig beweging, geen zingeving en negatieve gedachten kunnen bijvoorbeeld allemaal stressfactoren zijn in jouw leven. Hier gaan we zeker mee aan de slag!

Ik weet hoe het is om te moeten leven met endometriose en ik begrijp hoe lastig dit soms kan zijn. Ik zal nooit beweren dat endometriose te ‘genezen’ is met voeding, maar ik weet wel dat aan de slag gaan met jouw voeding en leefstijl jouw levenskwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Dat gun ik je!

FAQ

Het Intensieve traject is een langer en uitgebreider traject met waardevolle extra’s zoals exclusieve toegang tot mijn online omgeving waar ik fijne oefeningen, tips en video’s met jou deel over veel verschillende thema’s zoals; endometriose, de spijsvertering, menstruatiecyclus en stress. Omdat het traject langer duurt, kunnen we ook meer de diepte in en hebben we meer contactmomenten. Op deze manier hebben we genoeg tijd om dingen ‘eigen’ te maken en heb jij mij langer als klankbord waar je alles aan mag vragen en mee kunt delen. Echt een fantastische manier om op een rustige manier meer over jezelf te leren en alle verworven kennis en tips toe te passen. Zonder stress.

De Deep-Dive is vergelijkbaar maar sneller en korter en zonder online omgeving; er zijn iets minder contactmomenten en je gaat dus sneller zelf aan de slag met alle informatie. Je mag gedurende het traject uiteraard wel al je vragen aan mij stellen! Super als je een duwtje in de rug kunt gebruiken!

De darmen zijn een enorm belangrijke speler voor jouw gezondheid. Veel problemen komen vanuit de darm; jouw immuunsysteem zit ook voor een zeer groot deel in jouw darmen. Met een ontlastingsonderzoek zien we hoe jouw microbioom is en krijgen we inzicht in jouw spijsvertering, PH, bacterien, schimmels, parasieten, ontstekingen, aanwezigheid van hyperpermeabele darm etc. Een zeer waardevol onderzoek uitgevoerd door klinisch lab RP Sanitas Humanus.

We kunnen altijd even een kennismakingsgesprek inplannen zodat we kunnen kijken of er een klik is. Of je kunt jouw vragen stellen via de contactpagina. Echter geloof ik dat je niet voor niets op deze pagina terecht bent gekomen. Het is zeker een investering, maar wel 1 van de beste die je kunt doen voor jezelf.

Ik werk zowel offline als online. Alle intakegesprekken voer ik face-to-face in Arnhem. Ik vind het enorm belangrijk om elkaar te ontmoeten voordat we intensief aan de slag gaan. De vervolgconsulten zijn allemaal online via beeldbellen. De Short-Support losse consulten zijn altijd online.

Yes, ook ik heb endometriose. Ik weet dus echt heel goed hoe je je voelt en waar je tegenaan loopt. Ik verdiep me al een aantal jaren in de ziekte en nog steeds blijf ik er bijna dagelijks over lezen en leren. Een deel van mijn verhaal kun je lezen op de pagina Over mij. 

Ik ben empathisch, duidelijk, stel veel vragen maar houd ook van humor. Écht verbinding maken met anderen vind ik heel belangrijk en ik ga diepere gesprekken en onderwerpen niet uit de weg. Ik geloof niet in een one size fits all; ik leer je graag echt kennen. Echter vertel ik jou niet wat je allemaal wel/niet móet doen en we gaan ook niet míjn leven kopieren en plakken. We gaan op zoek naar het beste voor jou!

Nou, dat zou nog eens fantastisch zijn! 😉 Ik sluit niets uit. Maar dat is helaas niet voor iedereen haalbaar. Echter geloof ik dat er altijd winst te behalen is op elk vlak; groot of klein, fysiek of mentaal. Elke stap vooruit is er weer 1. Endometriose is complex en een multidisciplinaire aanpak is het beste. Dit kunnen we uiteraard allemaal bespreken!

Zeker weten! Ook als je hormonen slikt of een spiraal hebt is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Ik veroordeel je niet.

Prioriteiten 😉 Het zal geen uren van jouw dag kosten hoor, dit traject. Echter vraag ik wel echt toewijding van je en een open minded houding. We gaan echt de diepte in, ik wil je leren kennen en we gaan nieuwe dingen leren en uitproberen. Uiteindelijk moet je zelf aan de slag. Dit kan ik niet doen voor je 🙂

Bloed/labtesten zijn mogelijk op aanvraag. Vraag hiernaar tijdens het consult!

Oh nee, zeker niet. Het ene sluit het andere niet uit. Het zou juist fantastisch zijn als de reguliere zorg veel meer gaat samenwerken met de ‘alternatieve’ kant. Het kan elkaar juist enorm aanvullen en ik ben 100% voor het zoeken naar een goede gynaecoloog / andere endo specialist die jou begrijpt en goed kan helpen. Ook dit is een belangrijk aspect. Hier kunnen we het ook zeker over hebben als je hiermee worstelt!

Ik haal mijn kennis uit de orthomoleculaire en natuur-voedingsleer maar ook zeker invloeden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda. Ik geloof dat we nooit uitgeleerd zijn en blijf me dus ook altijd verdiepen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om internationale endometriose experts te volgen en zo op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en studies. 

Nee, de consulten worden niet vergoed.

In mijn praktijk maak ik geen gebruik van EMB testen. Ik werk samen met lab RP Sanitas Humanus die verschillende klinische testen uitvoert. Laat het me weten als je hier benieuwd naar bent.

Mijn zoektocht

Wil je mij alvast een beetje leren kennen en meer weten over mijn eigen zoektocht omtrent endometriose?
Luister dan zeker naar mijn podcast op Spotify of Soundcloud waarin ik dit openlijk met jou deel. 

“Meer kennis over jouw lichaam geeft rust, vertrouwen en houvast: je zult de signalen steeds beter begrijpen.
Dat is ontzettend waardevol.”