workshopdag speciaal voor vrouwen met endometriose

Endo Lunch & Learn

Zaterdag 4 mei 2024 | 10:30 - 16:30

Heb jij endometriose en wil je graag op een fijne manier (én samen met lotgenoten!) meer leren over endometriose, voeding, hormonen, de spijsvertering en stress? Maar bovenal; leren hoe je jouw lichaam zo optimaal mogelijk kunt ondersteunen en begrijpen waarom? Dan is deze Endo Lunch & Learn dag speciaal voor jou! 

Op een mooie en rustgevende locatie in Wenum-Wiesel* (precieze locatie krijg je na aankoop, zie foto’s voor een sneak peek) gaan we aan de slag met een groep van max. 12 vrouwen. Ik neem je op een positieve manier mee in de wereld van voeding, leefstijl en stress en vooral waarom een brede aanpak zo belangrijk is bij endometriose. Ik geef je talloze tips waarmee je na deze workshop zelf aan de slag kunt gaan.

Je wordt de hele dag goed verzorgd; er staat ‘s middags een gezonde (en glutenvrije) lunch voor je klaar: een heerlijke soep, verse salades, glutenvrije broodjes, dips, smoothies en verse kruidenthee en einde middag een lekker en gezond taartje! 

* Omgeving Apeldoorn: De locatie is goed bereikbaar en ongeveer 30 minuten rijden vanaf Zwolle, Arnhem, Deventer en Amersfoort! Parkeren is gratis.

Wat houdt het precies in?

Moeten leven met endometriose kan best wel eenzaam zijn en een doolhof. Soms voelt het alsof je alles in je eentje moet uitzoeken, dat niemand je begrijpt en…
wat is nou waar en wat niet? Ik weet hoe je je voelt. De mensen om jou heen begrijpen hoogstwaarschijnlijk ook niet altijd hoe het is om met endometriose te moeten leven. Daarom is contact met lotgenoten zo ontzettend fijn!

Endometriose is helaas niet te ‘genezen’ met voeding, dat zal ik ook zeker niet beweren. Maar voeding en leefstijl kunnen wel veel voor je doen en bij sommigen zelfs zorgen voor een forse vermindering van klachten. 

Je gaat deze dag samen met lotgenoten meer leren over:

 • Endometriose – feiten en fabels, de symptomen, medische behandelingen en wat kun je zelf doen om het zo leefbaar mogelijk te maken? Ook is er ruimte om persoonlijke ervaringen en verhalen met elkaar te delen.
 • Voeding – De zin en onzin van voeding; Wat is gezonde voeding, hoe maak je je maaltijden voedzamer en hoe houd je het vol om gezond te eten? En bestaat er een endometriose dieet?
 • Stress – Wat is stress precies en welke invloed heeft het op jouw lichaam? Wat kun je zelf doen om de stress-cirkel te doorbreken?
 • Spijsvertering – Alles van mond tot kont; hoe kun je dit systeem zo goed mogelijk ondersteunen? En waarom zorgt een disbalans vaak voor darmklachten én een endobelly?
 • Tussendoor mag je al je vragen stellen die je hebt (zie dit dus ook echt als een soort mega consult, maar dan een héle dag!)
 • Je krijgt een bak met informatie en fijne tips die je meteen kunt toepassen.
 • We gaan met elkaar genieten van een heerlijke, gezonde (glutenvrije) lunch, smoothies, verse thee en natuurlijk een lekker taartje! 
 • Een fijne goodiebag 
 • Na de lunch & learn krijg je een e-book met alle tips die we besproken hebben als naslagwerk, zodat je niet constant hoeft mee te schrijven.

Reviews van vorige deelnemers

Wat krijg je?

 • Een fantastische dag voor jezelf (van 10:30 tot ongeveer 16:30) op een mooie en rustgevende locatie middenin de natuur.
 • Je krijgt veel tips en trics over endometriose, voeding, stress, supplementen, spijsvertering en de menstruatiecyclus. Een fijne basis om op terug te kunnen vallen!
 • Een heel uitgebreid E-book met alle tips als naslagwerk. (Dit is exclusief voor deelnemers van de ELL-dagen en wordt niet los verkocht).
 • De mogelijkheid om al je vragen aan mij of lotgenoten te stellen.
 • Een gezonde, glutenvrije lunch met verse smoothies, een verwarmende soep, heerlijke salades, onbeperkt kruidenthee en lekkere gezonde snacks.
 • Connecten en ervaringen delen met lotgenoten die écht begrijpen waar je doorheen gaat. 
 • Een fijne groep waar je jouw verhaal kwijt kan en kan rekenen op steun, begrip en warmte.
 • Een flinke dosis basiskennis en tips waar je zelf op kunt voortbouwen. Kennis geeft kracht én zelfvertrouwen.
 • Een fijne goodiebag!

Voor wie is deze dag?

 • Speciaal voor vrouwen met endometriose. (Gemiddelde leeftijd is tussen de 25-50 jaar maar iedereen is welkom!!)
 • Je wil meer leren over endometriose, voeding, hormonen, de spijsvertering/darmklachten en stress (en de connectie) en hoe je jouw lichaam kunt ondersteunen. 
 • Je bent benieuwd wat je naast de medische mogelijkheden zelf kunt doen om jouw klachten zo leefbaar mogelijk te maken.
 • Je wil graag eens live connecten met lotgenoten (in plaats van online), echt begrepen worden en een stuk van jouw verhaal delen.
 • Je bent misschien nog niet toe aan een langer traject in mijn praktijk maar je wil wel graag meer leren zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Ook daarom bied ik jou deze kans!

Ik werk het liefst met kleinere groepen om het persoonlijk te houden en iedereen aandacht te geven dus vol=vol.

Ik wil erbij zijn! Wat moet ik doen?

Super leuk! Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan. Je kunt heel makkelijk een ticket aanschaffen via onderstaande link.

> Heb je behoefte aan een 1:1 consult van een uur om al jouw vragen te stellen en advies te krijgen over jouw persoonlijke situatie? Boek er dan meteen een 1:1 consult bij met korting!

> Besluit je na de ELL te starten met een intensief Endo-traject, dan krijg je de volledige investering van de ELL terug!

Heb je vragen? Scrol even naar onderen voor de FAQ. Als jouw vraag er niet tussenstaat: mail dan even naar hello@melodydrost.nl

FAQ

Een ticket kost 159 euro pp en is inclusief btw + locatiehuur + eten, drinken, snacks + goodiebag + e-book als naslagwerk met alle besproken informatie en tips. 

Besluit je na de ELL om te starten met een intensief endo-traject in mijn praktijk, dan krijg je de hele investering van de ELL terug 💛

De eerstvolgende workshop vindt plaats op zaterdag 4 mei 2024.

Je hebt de diagnose gekregen of een sterk vermoeden dat je dit hebt (vergelijkbare klachten en vermoedens uitgesproken door een arts).

Van 10:30 tot ongeveer 16:30

In Wenum-Wiesel. Het is echt mijn favoriete locatie: zo rustgevend, gezellig en mooi. Het is 30 minuten van Deventer, Amersfoort, Arnhem en Zwolle. Er zijn gratis parkeermogelijkheden en het is goed te bereiken. De precieze locatie krijg je na aanschaf van jouw ticket.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en het delen van ervaringen is iets heel bijzonders; dit geeft kracht en schept meteen een band. Je mag uiteraard zelf weten wat je wel of niet wil delen.

Helaas is er nog geen geneesmiddel. Dus voeding en leefstijl genezen de ziekte ook niet, maar kunnen wel veel invloed hebben op jouw klachten en kwaliteit van leven.

Dat is heel begrijpelijk en ook helemaal niet erg 🙂 Stiekem denk ik dat elke vrouw die komt het een klein beetje spannend vindt. Ik zelf ook! 😉 Maar dan is het júist fantastisch als je je hier niet door laat tegenhouden. Omdat we lotgenoten zijn, is de sfeer al snel fijn en veilig. Je hoeft verder ook niets te doen waar jij je niet prettig bij voelt.

Mijn doel is jou zoveel mogelijk te voorzien van informatie waar je iets mee kan. Op een positieve manier hoop ik jou enthousiast te maken goed voor jezelf te zorgen. We gaan zeker niet de hele dag praten over hoe vreselijk endometriose is. 

“Onthoud goed: jij bént niet jouw diagnose.
Het is tijd om de regie over jouw leven weer terug te pakken.”