workshop speciaal voor vrouwen met endometriose

Endo Lunch & Learn

Volgende editie: najaar 2023

Heb jij endometriose en wil je graag op een fijne manier (én samen met lotgenoten!) meer leren over endometriose, jouw lichaam, voeding en stress? Maar bovenal; leren hoe je jouw lichaam zo optimaal mogelijk kunt ondersteunen? Dan is deze Endo Lunch & Learn dag speciaal voor jou! 

Op een mooie locatie in Wenum-Wiesel (precieze locatie krijg je na aankoop, zie foto’s voor een sneak peek) gaan we aan de slag met een groep van 10 vrouwen. Ik neem je mee in de wereld van voeding, leefstijl en stress en vooral waarom dit zo belangrijk is bij endometriose.

Je wordt de hele dag goed verzorgd; er staat ‘s middags een gezonde (en glutenvrije) lunch voor je klaar + verse kruidenthee en ‘s middags een lekkere snack! Als het weer het toelaat, kunnen we gezellig met elkaar buiten lunchen en genieten.

>> De locatie is goed bereikbaar en ongeveer 30 minuten rijden vanaf Zwolle, Arnhem, Deventer en Amersfoort!

Wat houdt het precies in?

Moeten leven met endometriose kan eenzaam zijn en een doolhof. Het kan voelen alsof je alles in je eentje moet uitzoeken en… wat is nou waarheid? Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ook snappen mensen om jou heen misschien niet altijd hoe het is om met endometriose te moeten leven. Daarom is contact met lotgenoten zo ontzettend fijn!

Endometriose is niet te ‘genezen’ met voeding, dat zal ik ook zeker niet beweren. Maar voeding en leefstijl kunnen wel veel voor je doen en bij sommigen zelfs zorgen voor een forse vermindering van klachten. 

Je gaat samen met lotgenoten meer leren over:

 • Endometriose – feiten en fabels, de symptomen, medische behandelingen en wat kun je zelf doen? Ook is er ruimte om persoonlijke ervaringen en verhalen met elkaar te delen.
 • Voeding – De zin en onzin van voeding; Wat is gezonde voeding, hoe maak je je maaltijden voedzamer en hoe houd je het vol om gezond te eten? En bestaat er een endometriose dieet?
 • Stress – Wat is stress precies en welke invloed heeft het op jouw lichaam? Wat kun je zelf doen om de stress-cirkel te doorbreken?
 • Spijsvertering – Alles van mond tot kont; hoe kun je dit systeem zo goed mogelijk ondersteunen? En waarom zorgt een disbalans vaak voor darmklachten?
 • Tussendoor mag je al je vragen stellen die je hebt (zie dit dus ook echt als een soort consult, maar dan een héle dag!)
 • Je krijgt een bak met fijne tips die je meteen kunt toepassen.
 • We gaan met elkaar genieten van een heerlijke, gezonde (glutenvrije) lunch, smoothies, verse thee en lekkere snacks! 
 • Een fijne goodiebag 
 • Na de lunch & learn krijg je een e-book als naslagwerk met alle tips die we besproken hebben!

Ervaringen

Wat krijg ik?

 • Een fantastische dag voor jezelf (van 10:00 tot ongeveer 16:15) op een mooie en rustgevende locatie middenin de natuur.
 • Je krijgt veel tips en trics over endometriose, voeding, stress, supplementen, spijsvertering en de menstruatiecyclus.
 • Een E-book met alle tips als naslagwerk.
 • De mogelijkheid om al je vragen aan mij te stellen zonder een lang traject te moeten boeken.
 • Een gezonde, glutenvrije lunch, verse smoothies, onbeperkt kruidenthee en lekkere gezonde snacks.
 • Connecten met lotgenoten die écht begrijpen waar je doorheen gaat. 
 • Een fijne groep waar je jouw verhaal kwijt kan en kan rekenen op steun, begrip en warmte.
 • Een flinke dosis basiskennis en tips waar je zelf op kunt voortbouwen. Kennis geeft kracht én zelfvertrouwen.
 • Een goodiebag!

Voor wie is deze dag?

 • Speciaal voor vrouwen met endometriose. (Gemiddelde leeftijd is tussen de 25-50 jaar maar iedereen is welkom!!)
 • Je wil meer leren over endometriose, voeding en stress (en de connectie) en hoe je jouw lichaam kunt ondersteunen. 
 • Je bent benieuwd wat je naast de medische mogelijkheden zelf kunt doen om jouw klachten zo leefbaar mogelijk te maken.
 • Je wil graag eens live connecten met lotgenoten (in plaats van online), echt begrepen worden en een stuk van jouw verhaal delen.
 • Je bent misschien nog niet toe aan een langer traject in mijn praktijk maar je wil wel graag meer leren zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Ook daarom bied ik jou deze kans!

Ik werk het liefst met kleinere groepen om het persoonlijk te houden en iedereen aandacht te geven dus vol=vol.

Ik wil erbij zijn! Wat moet ik doen?

Super leuk! Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan. Je kunt heel makkelijk een ticket aanschaffen via onderstaande link.

>> EXTRA: Heb je behoefte aan een 1:1 consult van een uur om al jouw vragen te stellen en advies te krijgen over jouw persoonlijke situatie? Boek er dan meteen een 1:1 consult bij met een dikke korting!

Heb je vragen? Scrol even naar onderen voor de FAQ. Als jouw vraag er niet tussenstaat: mail dan even naar hello@melodydrost.nl

FAQ

De eerstvolgende workshop zal in het najaar van 2023 plaatsvinden.

Een ticket kost 159 euro en is inclusief btw + een fijne middag, locatiehuur, kennis + veeeel tips, lunch, e-book als naslagwerk met alle besproken informatie en tips, goodiebag en nog zoveel meer. Zie dit als 5 consulten op 1 dag 🙂 

Je hebt de diagnose gekregen of een sterk vermoeden dat je dit hebt (vergelijkbare klachten).

Van 10:00 tot ongeveer 16:15

In Wenum-Wiesel. 30 minuten van Deventer, Amersfoort, Arnhem en Zwolle. Er zijn gratis parkeermogelijkheden en het is goed te bereiken. De precieze locatie krijg je na aanschaf van jouw ticket.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en het delen van ervaringen is iets heel bijzonders; dit geeft kracht en schept meteen een band. Je mag uiteraard zelf weten wat je wel of niet wil delen.

Helaas is er nog geen geneesmiddel. Dus voeding en leefstijl genezen de ziekte ook niet, maar kunnen wel veel invloed hebben op jouw klachten en kwaliteit van leven.

Dat is heel begrijpelijk en ook helemaal niet erg 🙂 Stiekem denk ik dat elke vrouw die komt het een klein beetje spannend vindt. Ik zelf ook! 😉 Maar dan is het júist fantastisch als je je hier niet door laat tegenhouden. Omdat we lotgenoten zijn, is de sfeer al snel fijn en veilig. Je hoeft verder ook niets te doen waar jij je niet prettig bij voelt.

“Onthoud goed: jij bént niet jouw diagnose.
Het is tijd om de regie over jouw leven weer terug te pakken.”