VOEDING & LEEFSTIJL COACHING BIJ HORMONALE KLACHTEN

Hormoon-traject

Jouw hormonen kúnnen echt jouw beste vrienden worden, maar dan moeten ze wel in balans zijn. Misschien kijk je elke maand op tegen jouw menstruatie, heb je veel buikpijn, slaap je slecht, heb je het altijd koud, darmklachten en ben je ook wel klaar met al die onvoorspelbare mood-swings. Je hebt het gevoel dat je de regie kwijt bent, niet meer in een fijne flow jouw leven leeft en je wilt je zo graag weer eens goed voelen! Hormonale klachten horen niet bij het leven van een vrouw… toch?

Dat klopt helemaal en ik begrijp jou als geen ander. Bij een natuurlijke cyclus horen hormonen te schommelen maar je hoeft je niet elke maand futloos en extreem vermoeid te voelen. De menstruatie hoort ook echt geen extreme pijn te doen en gezond en voedzaam eten is makkelijker dan je denkt. Geen gekke diëten, maar terug naar de basis; Wat heb jij nodig om je weer die sterke, blije en energieke vrouw te voelen? We gaan aan de slag met deze thema’s: voeding, leefstijl, beweging, menstruatie, stress, spijsvertering en mindset. 

Zullen we ervoor gaan?

Dit traject is speciaal voor jou;

Het Hormoon-traject is speciaal voor jou als je klaar bent met jouw waslijst aan (cyclische) klachten en je jouw lichaam op een natuurlijke manier wil ondersteunen. Je herkent jezelf in onderstaande klachten (hoeft niet alles te zijn):

☼ Hevige en pijnlijke menstruaties
☼ PMS (pre menstrueel syndroom – klachten vlak voor en tijdens menstruatie)
☼ Stemmingswisselingen / somberheid
☼ Veel darmklachten / buikpijn / opgeblazen
☼ Weinig energie 
☼ Slaapproblemen
☼ Veel stress / onrust
☼ Huidproblemen
☼ Veel behoefte aan zoetigheid
☼ Brainfog
☼ Heel laag libido
☼ Hoofdpijn 

Je bent super gemotiveerd en open minded. Diep vanbinnen voel je heel sterk dat je aan de slag wil gaan om de volgende doelen te bereiken:

☼ Vermindering van jouw klachten op een natuurlijke manier
☼ Veel meer begrijpen over jouw lichaam en behoeften
☼ Weten hoe je voeding en jouw bloedsuikerspiegel vóór je kunt laten werken
☼ Leren hoe te leven volgens jouw cyclus en hoe deze te ondersteunen per fase
Je wil stoppen met de pil
☼ Meer rust en meer flow, ook in jouw hoofd
☼ Maar ook veel meer energie en levenslust!
☼ Lekker slapen
☼ Geen dieet, maar begrijpen wat goede voeding doet en wat bij jou pást
☼ Weer kunnen genieten van voedzaam eten
☼ En vooral weer de leukste versie van jezelf worden!

“Neem jouw klachten niet voor lief; het kan écht anders.
Het is niet normaal om je elke maand vreselijk te voelen!
Dat ‘hoort’ niet bij het leven van een vrouw.”

alles over hormonen

Hormoon-traject Intensief

Het Hormoon Traject Intensief past perfect bij jou als je op zoek bent naar een intensieve en langdurige samenwerking. Je kampt al een lange tijd met diverse hormonale klachten welke jouw leven enorm beïnvloeden. Je weet niet waar te beginnen en je wil veel meer leren over jouw lichaam. We gaan aan de slag met voeding, leefstijl en suppletie om jouw gezondheid te optimaliseren, de oorzaak van jouw klachten te vinden en deze op te lossen waar mogelijk. Tijdens dit traject krijg je toegang tot mijn exclusieve online app en kennisbibliotheek vol met videomodules. Het Hormoon Traject Intensief  kun je inclusief een darm basis screening (ontlastingsonderzoek) boeken (zien onderaan).

☼ Intensieve 1 op 1 begeleiding op het gebied van voeding, beweging, slaap, spijsvertering, menstruatie & stress 

☼ Inclusief darm basis screening ontlastingsonderzoek (microbioom, spijsvertering, ontstekingen, schimmels, bacterien)

24/7 toegang tot online leeromgeving + app! Met extra oefeningen, tips en waardevolle video’s over spijsvertering, stress, voeding en de menstruatie. Zo blijf je gemotiveerd én leer je nog meer over jouw lichaam! 

☼ Uitgebreide vragenlijst via de mail 

☼ Intakegesprek (60-75 min) face to face in mijn praktijk in Arnhem 

☼ 6 online vervolgconsulten 60 minuten

☼ Persoonlijke voedingsadviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke leefstijladviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke supplementen adviezen met uitleg

☼ Jouw eigen e-guide met:
-Alle persoonlijke adviezen + plan van aanpak
-Gezonde recepten
-Boodschappenlijstje
-Handige tips & tricks

☼ Onbeperkt tussentijdse vragen stellen via de app gedurende het traject

☼ Een luisterend oor + mijn eigen ervaringen, lessen en persoonlijke aandacht

☼ Dit traject kun je desgewenst verlengen met steeds een maand**

1199,-*

(inclusief btw)

*Mag in 1 keer of in 3 termijnen van €417,-
Exclusief kosten supplementen.

Bovenstaande + Ontlastingsonderzoek

☼ Ontlastingsonderzoek darm basisscreening (microbioom, spijsvertering, ontstekingen, schimmels, bacterien) & 1 extra consult

€1499 

(inclusief btw)
*Mag in 1 keer of in 3 termijnen van €517,-
Exclusief kosten supplementen.

 

alles over hormonen

Hormoon - Deep dive

Het Hormoon Deep Dive traject past perfect bij jou als je op zoek bent naar een korte en krachtige gezondheids check-up. Je weet zelf al wel wat over voeding, leefstijl en hormonen maar je hebt iemand nodig die met jou meekijkt en jou een duwtje in de rug geeft. We gaan aan de slag met voeding, leefstijl en eventueel suppletie om jouw gezondheid te optimaliseren en jouw klachten te verlichten. Het traject duurt ongeveer 1 a 2 maanden. De Hormoon Deep Dive kun je uitbreiden met verschillende onderzoeken. Deze vind je onderaan.

Een diepe duik in de wereld van voeding, beweging, slaap, spijsvertering, menstruatie en stress 

☼ Uitgebreide vragenlijst via de mail 

☼ Intakegesprek (60-75 min) face to face in mijn praktijk in Arnhem 

☼ 2 online vervolgconsulten 60 minuten

☼ 1 online laatste update consult 30 minuten

☼ Persoonlijke voedingsadviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke leefstijladviezen met uitleg 

☼ Persoonlijke supplementen adviezen met uitleg

☼ Jouw eigen e-guide met:
-Alle persoonlijke adviezen + plan van aanpak
-Gezonde recepten
-Boodschappenlijstje
-Handige tips, tricks & oefeningen

☼ Onbeperkt vragen stellen gedurende het traject

☼ Een luisterend oor + mijn eigen ervaringen, lessen, tips & tricks en persoonlijke aandacht

 

599,-

(inclusief btw)

Exclusief kosten supplementen.

Hoe gaat een hormoon-traject?

Intake

Het traject begint met een uitgebreide vragenlijst via de mail. Deze krijg je als jouw aanvraag bevestigd is. Tijdens het intakegesprek (face-to-face in Arnhem) bespreken we al jouw klachten, vragen en doelen en krijg je alvast basis-adviezen. 

Persoonlijk plan

Na het intakegesprek stel ik een persoonlijk plan voor jou samen. Deze krijg je na ongeveer 2 weken via de mail. Hierin staan o.a. persoonlijke adviezen op het gebied van voeding, leefstijl, stress, spijsvertering en mindset maar ook fijne tips en recepten

Leren

In de tussentijd krijg je (alleen bij een intensief traject!) toegang tot mijn online omgeving waar ik aan de hand van video’s + fijne oefeningen dieper in ga op diverse thema’s. Zo leer je steeds meer over jouw lichaam, hoe je deze kunt ondersteunen en mag je mij al jouw vragen stellen.

Vervolgconsulten

Tijdens de online vervolgconsulten (ongeveer elke 4 weken) bespreken we jouw plan, hoe het de weken ervoor is gegaan, al jouw vragen die je hebt verzameld en waar je tegenaan loopt. Zo nodig schaven we het plan een beetje bij en voegen we dingen toe. Als het nodig is, voeren we labtesten uit.

Na dit traject..

Heb jij veel geleerd over jouw lichaam, hormonen + cyclus en wat goede voeding ís en met jou doet. Je hebt een sterk fundament waar je op verder kunt bouwen. Jouw energie bruist weer en je hebt geleerd hoe je de signalen van jouw lichaam kunt herkennen en ernaar kunt handelen.

Boek een gratis kennismakingsgesprek

Het is goed om eerst even kennis te maken met elkaar om te kijken of er een klik is. In een gratis (online) gesprek van ongeveer 20 minuten bespreken we jouw hulpvragen en kijken we of ik jou verder kan helpen (tijdens dit gesprek geef ik geen persoonlijke adviezen en het is geen manier om gratis advies te krijgen.). Je bent hierna uiteraard niets verplicht. Je mag ook jouw vragen stellen via het contactformulier.

Leer weer luisteren naar jouw lichaam

Misschien ervaar jij ook dat je de connectie met jouw lichaam bent kwijtgeraakt. We gaan vaak maar door en door en staan niet stil bij wat we nou eigenlijk allemaal aan het doen zijn en stoppen onze gevoelens weg. Vaak niet beseffende dat we misschien wel een hele destructieve levensstijl aan het creëeren zijn. En waar komen toch ineens al die vage klachten vandaan?

Klachten ontstaan niet van de 1 op andere dag. Het is vaak een proces van maanden en zelfs jaren. Een combinatie van genetica maar ook zeker epigenetica; omgevings-factoren. Hoe je eet, drinkt, beweegt, poept, plast, ontstresst (of juist niet), verwerkt, nadenkt.. het heeft allemaal invloed op veel processen in ons lichaam en dus ook op onze hormonen!

Het lichaam geeft ons duidelijke signalen. Eerst ‘fluistert’ ze nog. Deze klachten nemen we vaak voor lief. We zijn wat vaker moe, chagrijnig, hebben veel snaaidrang en op het toilet gaat het ook niet meer helemaal soepel. Maar als dit te lang duurt, zul je merken dat het lichaam begint te schreeuwen. Klachten zullen steeds heviger worden en jouw leven ontzettend beïnvloeden. Misschien heb je dit niet eens meteen door en denk je; ‘Zo ben ik nu eenmaal. Ik heb gewoon pech’. Maar vaak is er meer aan de hand. Dat kan echt anders. Je hoeft je niet elke maand uitgeput en vreselijk te voelen. Laten we samen op zoek gaan naar meer rust en balans voor jou. Je verdient het!

FAQ

Het 20-weken traject is een wat intensiever traject met waardevolle extra’s zoals exclusieve toegang tot mijn online omgeving waar ik fijne oefeningen, tips en video’s met jou deel over veel verschillende thema’s zoals; de spijsvertering, de menstruatie en stress. Omdat het traject langer duurt, kunnen we ook meer de diepte in en hebben we meer contactmomenten. Op deze manier hebben we genoeg tijd om dingen ‘eigen’ te maken en heb jij mij langer als klankbord waar je alles aan mag vragen en mee kunt delen. Echt een fantastische manier om op een rustige manier meer over jezelf te leren en alle verworven kennis en tips toe te passen. Zonder stress.

Het 6 weken traject is vergelijkbaar maar korter en zonder online omgeving; er zijn minder contactmomenten en je gaat dus sneller zelf aan de slag met alle informatie. Je mag gedurende het traject uiteraard wel al je vragen aan mij stellen! Dit traject is voor jou als je een duwtje in de rug nodig hebt en het kort daarna zelf wil en kan doen.

We kunnen altijd even een kennismakingsgesprek inplannen zodat we kunnen kijken of er een klik is. Of je kunt jouw vragen stellen via de contactpagina. Echter geloof ik dat je niet voor niets op deze pagina terecht bent gekomen. Het is zeker een investering, maar wel 1 van de beste die je kunt doen voor jezelf.

Ik ben empathisch, duidelijk, stel veel vragen maar houd ook van humor. Écht verbinding maken met anderen vind ik heel belangrijk en ik ga diepere gesprekken en onderwerpen niet uit de weg. Ik geloof niet in een one size fits all; ik leer je graag echt kennen. Echter vertel ik jou niet wat je allemaal wel/niet móet doen en we gaan ook niet míjn leven kopieren en plakken. We gaan op zoek naar het beste voor jou!

Nou, dat zou nog eens fantastisch zijn! 😉 En dat is echt heel goed mogelijk. Het ligt natuurlijk ook wel aan jouw eigen inzet 🙂 Maar daar help ik je bij. 

Zeker weten! Ook als je hormonen slikt of een spiraal hebt is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Ik veroordeel je niet. Maar je bent ook heel erg welkom als je juist wilt stoppen met de pil en dit op een goede manier wilt doen.

Prioriteiten 😉 Het zal geen uren van jouw dag kosten hoor, dit traject. Echter vraag ik wel echt toewijding van je en een open minded houding. We gaan echt de diepte in, ik wil je leren kennen en we gaan nieuwe dingen leren en uitproberen. Uiteindelijk moet je zelf aan de slag. Dit kan ik niet doen voor je 🙂

Nee, deze worden momenteel niet vergoed.

Bloed/labtesten (zoals speeksel, urine en ontlasting) zijn mogelijk op aanvraag. Vraag hiernaar tijdens het consult!

Dat begrijp ik goed. Echter vergeten we vaak wat jarenlang rondlopen met klachten kost. Zowel financieel als aan energie. Zonde. Jouw cyclus en jouw lichaam leren kennen is zo ontzettend waardevol. Het is de basis. Je mag het bedrag in termijnen betalen.

“Jouw gezondheid en kennis vergaren over jouw lichaam is de allerbeste investering die je kunt doen.”