zoeteaardappelfrittata-5vierkant

Zoete aardappel frittata met broccoli en feta

Weet jij soms ook even niet meer wat je moet lunchen? 😅 Veel mensen lunchen uit gewoonte met brood. Sinds ik amper tot geen brood meer eet, ben ik veel creatiever geworden met lunchgerechten bedenken; bijvoorbeeld deze heerlijke zoete aardappel frittata met broccoli en feta! 😍

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

→ Wist je dat een zoete aardappel vol zit met vitaminen & mineralen? Ze bevatten o.a. veel vitamine C, B5, B6, kalium, koper en magnesium. Ook zitten ze vol met bèta-caroteen. Bèta-caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt voor een goede weerstand, gezonde botten, tanden en huid én zoals velen misschien wel weten; voor je ogen/gezichtsvermogen. 👀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Er zijn zelfs aanwijzingen dat bèta-caroteen anti-oxidatieve eigenschappen heeft en de lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen. 🙅🏼‍♀️

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Deze heerlijke frittata maak ik best vaak. Super makkelijk om te maken en hij is koud ook heerlijk! 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Zoete aardappelfrittata met broccoli en feta

2/3 personen (of voor meerdere dagen)

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ingrediënten

  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 1 knoflookteen of 2 el knoflookpoeder
  • Klontje roomboter, ghee of olijfolie
  • 6 bio eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 handjes verse basilicum
  • 100 g schapenfeta
  • Ovenvaste pan of quiche vorm van ongeveer 24 cm 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Bereiding:

1 Verwarm de oven op 180 graden. 

2 Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes.

3 Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. 

5 Pers het teentje knoflook of snijd fijn (als je liever geen knoflook gebruikt kun je deze stap weglaten). Zet een pan met boter op het vuur en bak de knoflook heel kort. Voeg daarna de blokjes zoete aardappel toe. Bak voor ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

6 Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe. Breng het mengsel op smaak met zeezout, peper en knoflookpoeder. 

7 Klop de eieren los in een kom met de amandelmelk. Snijd de basilicum fijn en verkruimel de feta. Voeg dit allebei toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zeezout en peper. 

8 Giet het eimengsel over de groenten en verdeel met een vork de groenten gelijkmatig over de pan (of ingevette quichevorm). 

9 Verdeel eventueel nog wat feta over het groente-ei mengsel. 

10 Zet de pan of quichevorm voor 15 minuten in de oven totdat het ei gestold is. Bestrooi de frittata daarna nog met wat basilicum.

Enjoy!

Deel deze blog